Event Droneport Connect Driving Drones

Droneport connect driving drones

Tijdens de hype van vliegende drones zijn de grond-drones wat op de achtergrond gebleven. Tijdens deze avond werpen we een licht op verschillende sectoren, toepassingen en service modellen van deze ‘driving drones’ aan de hand van vier getuigenissen.

Ontdek de meerwaarde van dronetoepassingen op de grond

De huidige wetgeving in België zorgt vaak voor heel wat uitdagingen voor droneoperatoren. Zeker als je met zwaardere toestellen vliegt of in gebieden waar restricties in het luchtruim gelden. Daarom kunnen driving drones in sommige gevallen een interessant alternatief zijn om toch bepaalde toepassingen te kunnen automatiseren.

Op donderdag 15 december 2022 organiseren EUKA / Flanders Make en DronePort daarom een nieuwe DronePort Connect sessie. Het programma van deze inspiratierijke avond bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met use cases van bedrijven die ervaring hebben met Automated Guided Vehicles (AGV’s) ofwel ‘driving drones’.

Programma

19u00 - Welkomstwoord en toelichting projecten
Door DronePort en EUKA/Flanders Make

19u15 - Een blik op de toekomst van landbouwdrones
Door Carlo Cloet (CNHi)

19u30 - Autonome outdoor robots voor uitdagende toepassingen
Door Tim Waegeman (Exobotic)
Buitenomgevingen zijn een uitdaging vanwege hun ongeconditioneerde omgevingseigenschappen. Bij Exobotic creëren we real-world toepassingen in dergelijke omgevingen die de kloof overbruggen tussen een marktbehoefte en state-of-the-art technologieën op het gebied van perceptie, controle, navigatie en automatisering in uitdagende sectoren. Zo zetten we in arbeidsintensieve boomkwekerijen momenteel een volledig autonome monitoringapplicatie in waarmee de telers sneller en vaker relevantere inzichten krijgen.

19u45 - Uitdagingen en opportuniteiten op vlak van connectiviteit voor autonome voertuigen
Door Hans Similon (Citymesh)

20u00 - Autonome shuttles – Use case & living lab Terhills
Door Tim De Ceunynck (LRM) en Timmothy Vandenbussche (Flanders Make)
De Limburgse investeringsmaatschappij LRM herontwikkelde de verlaten mijnsite van Eisden tot ‘Terhills’, een toeristische belevingssite. De uitgestrekte site heeft de nodige mobiliteitsuitdagingen. Voor de verbinding van de verschillende attracties op de site test LRM momenteel een vervoerssysteem van autonome shuttles uit. LRM ambieert hiermee het eerste volledig autonome (stewardless) vervoerssysteem van België te implementeren. Deze presentatie focust op de aanpak van het project, de uitdagingen en opportuniteiten die daarmee samengaan, de business case en de eerste ervaringen van de passagiers. Ook wordt Terhills opengesteld als living lab voor onderzoek en tests rond autonoom vervoer. De presentatie zal ingaan op een aantal toepassingen die binnen het living lab getest zullen worden.

20u15 - Q&A

Deelname aan dit online evenement is gratis. Inschrijven is verplicht.