Projectnieuws Word lid van de SoildiverAgro Gemeenschap

16/12/2021
Soildiveragro gemeenschap

De “SoildiverAgro Gemeenschap” is op 8 december gestart. Word nu lid!

SoildiverAgro is een Europees project (H2020 project 817819) dat nieuwe landbouwpraktijken en teeltsystemen onderzoekt die de biodiversiteit van de bodem moeten verbeteren. Zo willen we het gebruik van externe hulpmiddelen verminderen, de productie en de kwaliteit van de gewassen verhogen, meer ecosysteemdiensten leveren, en de stabiliteit en veerkracht van de landbouw stimuleren.

Het onderzoek gebeurt voornamelijk via veldproeven georganiseerd in vijf Europese landen, inclusief België (ILVO, Inagro, PSKW en Pomona). De “SoildiverAgro Gemeenschap” bestaat uit meerdere regionale gemeenschappen. Die zorgen ervoor dat de methoden voor een betere bodembiodiversiteit ook na het project verder gebruikt worden op de lokale landbouwbedrijven. We mikken in de eerste plaats op landbouwers, maar andere geïnteresseerden zoals onderzoekers, adviseurs, handelaars, loonwerkers, ... mogen ook aansluiten. Regio-coördinatoren zullen regelmatig contact opnemen met de leden om hen te informeren en bij te staan indien nodig, maar ook om hen uit te nodigen op lokale velddagen en vergaderingen om interactie mogelijk te maken. We kunnen immers van elkaar veel leren!

Wil u deel uitmaken van deze gemeenschap? Wil u met ons ervaringen uitwisselen of kennis vergaren over het belang van bodembiodiversiteit en het verband met plantaardige productie en ecosysteemdiensten? Schrijf u dan nu in via volgende link:

Word lid van de SoildiverAgro Gemeenschap

Wil u deel uitmaken van deze gemeenschap? Wil u met ons ervaringen uitwisselen of kennis vergaren over het belang van bodembiodiversiteit en het verband met plantaardige productie en ecosysteemdiensten?