Persbericht ILVO start nieuwe reeks Z-Agrifood, elke dinsdagavond op Kanaal Z

22/05/2023

Met artificiële intelligentie en robotica kan onze voedselproductie efficiënter en duurzamer. Vanuit die overtuiging investeren Vlaanderen en Europa in een Test- en Experimenteer Faciliteit (AgrifoodTEF) op ILVO, een omgeving die Vlaamse bedrijven helpt slimme digitale oplossingen versneld op de markt te brengen. Ontdek de werking en services van deze AgrifoodTEF in de nieuwe reeks Z-Agrifood. Vanaf 23 mei elke dinsdagavond in een herhalingslus (20 uur) op Kanaal Z en op Trends.be.

De Green Deal gaat hand in hand met de Europese digitale transitie. Ook in de agrovoedingssector wordt ingezet op deze ‘twin transition’ tussen duurzaamheid en digitalisatie. Om de transitie te versnellen, biedt ILVO Vlaamse bedrijven gespecialiseerde testinfrastructuur en services aan via de AgrifoodTEF. Duurzame technologische oplossingen met AI en robotica kunnen zo sneller naar de markt en het concurrentievermogen van de Vlaamse bedrijven vergroot.

Ontdek AgrifoodTEF ook op de AgriTechDag ’23

AgritechDag '23

De AgrifoodTEF wordt gelanceerd tijdens de AgriTechDag ’23 op 7 juni bij ILVO in Merelbeke. Inschrijven voor het event is nog mogelijk.

Bekijk video op Vimeo

Ook interessant

Video 31/05/2023

Z-agrifood

ILVO en Kanaal Z maken een tiendelige TV-reeks over artificiële intelligentie en robotica in agrifood.
Video 24/05/2023

Z-AGRIFOOD – Robotica op het veld

Robot op het veld
ILVO heeft een Test- en Experimenteer Faciliteit (AgrifoodTEF) voor Vlaamse technologiebedrijven om hun robotica-oplossingen sneller in praktijkomstandigheden te testen en te ontwikkelen.