Studiedag Webinar: Voeding voor zorg, zorg voor voeding

Voeding en zorg

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Hoe helpt voeding om gezond te zijn en dat ook te blijven? Iedereen heeft baat bij een meer afgestemde voeding op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom nodig. Kom het te weten tijdens dit seminarie.

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Hoe helpt voeding om gezond te zijn en dat ook te blijven? Iedereen heeft baat bij een meer afgestemde voeding op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom nodig. Samen met kennispartners binnen de zorg- en voedingssector neemt NuHCaS hierin het voortouw.

NuHCaS

Op welke manier kan onze voedingssector haar aanbod zo goed mogelijk afstemmen op een gezond voedingspatroon? Hoe kan voeding beter opgenomen worden in een globale behandeling van zorgbehoevenden? Kom het te weten tijdens dit seminarie.

Dit evenement wordt georganiseerd binnen de werking van het open onderzoeks- en innovatieplatform NuHCaS, in samenwerking met de expertengroep Voeding (West-Vlaanderen).

Partners onderzoeks- en innovatieplatform NuHCaS

Programma

Hoe kan de voedingssector bijdragen tot het verbeteren van de gezondheid? (preventieperspectief) - Laura Verbeyst, Lector & Onderzoeker UCLL
Welke rol kunnen diëtisten spelen bij gezondheidszorg? (curatief perspectief) - Michaël Sels, UZA, diensthoofd dieetafdeling
Panelgesprek "Hoe maken we consument, de zorgverstrekker en de zorgbehoevende meer bewust van het belang van voeding?" - Laura Verbeyst, Michaël Sels, Sami Hemdane (Comeos), Gunther Vanoverschelde (Ruddersstove), Danny Soubry (Delimeal)
Expertise bij de West-Vlaamse kennisinstellingen inzake "Voeding voor de zorg, zorg voor de voeding"
Interactie met publiek - via breakout sessies