Wil je als bedrijf inzetten op de teelt van eiwitrijke gewassen voor humane consumptie? Dan is samenwerking met andere landbouwers en ketenspelers een hefboom om tot een rendabel verhaal te komen. In de voormiddag kan je kennismaken met de coöperatie Farm For Good die de afzet van biologische granen en peulvruchten organiseert. Je komt te weten hoe zij de marktkansen grijpen en een meerwaarde creëren voor deze gewassen door specifieke data rond duurzaamheid te monitoren via de Open Compass tool. Tijdens de netwerklunch kan je bijpraten met collega’s en afnemers. Na de middag organiseren we een gesprek met de landbouwers over de mogelijke samenwerkingsvormen voor de productie en afzet van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen, bijvoorbeeld op het vlak van prijsvorming, communicatie, logistiek, ...
Programma
10u - Introductie en kennismakingsrondje 10u30 - Farm For Good: werking en ervaringen met de afzet van eiwitrijke gewassen - Lucas Vanden Abeele
Open Compass tool: data over duurzaamheid omzetten in een meerwaarde voor eiwitrijke gewassen - Judith Braconnier
12u30 - Broodjes en netwerking
13u15 - Welke samenwerkingsvormen zijn er voorde productie en afzet van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen? – Anne-Marie Vangeenberghe en Nele Lauwers (Boerenbond)
15u30 - einde
Inschrijven
Deelname is gratis en mogelijk via een berichtje aan Nele.Lauwers@Boerenbond.be of via 0474 31 76 84.
Programma
Introductie en kennismakingsrondje
Farm For Good - Open Compass tool
Broodjeslunch
Welke samenwerkingsvormen zijn er voorde productie en afzet van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen?